Het verhaal van Annet

Ik ben Annet, 68 jaar, en ben op zoek naar lotgenoten bij wie ook bekkenbodemmatjes zijn geplaatst.

Ik ben 3x geopereerd  1x blaas en baarmoeder opgehaald, na 6 weken kreeg ik een hoestbui en alles was weer terug, toen de baarmoeder verwijderd en 1jaar later een achterwand verzakking.

Na 2 jaar kreeg ik  een liesbreuk rechts, ben hieraan geopereerd en daarna nog 2x en bij de laatste maal is er een matje geplaatst omdat er geen vlies meer was om te dichten.?
Na enkele weken begon de ellende veel pijn. Bij controle in het ziekenhuis werd gezegd dat mijn lichaam moest wennen aan het matje. Ik kreeg een kleine uitstulping maar deze werd steeds groter, eerst was het een halve tennisbal maar nu heb ik twee handen nodig om deze te omvatten. Drie jaar geleden heb ik mijn laatste gesprek gehad met de chirurg of er intussen een methode was om mij te helpen. Er werd een echo gemaakt en daarop was te zien dat mijn darmen helemaal vergroeid zijn met het matje, het risico is te groot om te opereren. De enige optie was een breukband. Dus ik heb een breukband geprobeerd maar na een dag is deze in de kast beland. Je kunt zon bal niet zomaar naar binnen drukken, dat is niet vol te houden.
Tussentijds kreeg ik ook last van mijn maag en na 3 jaar dokteren bleek dat ik een breuk had in het middenrif en daar was mijn maag gedraaid doorheen gegaan en drukte tegen mijn hart en longen aan. Toen de chirurg mij had geopereerd vertelde hij mij dat het geen maand langer had moeten duren want dan kon het wel eens te laat geweest zijn.
Na ongeveer een jaar later kreeg ik weer last van mijn maag, kon geen eten binnen houden en vreselijke pijnen. Werd door de huisarts door gestuurd en moest weer geopereerd worden aan het middenrif. Nu zouden ze mijn maag vastzetten. Maar nadat ik me gemeld bij I.G.Z. kreeg ik een formulier om in te vullen, dat heb door mijn huisarts laten doen en toen kwam ik er achter dat er bij het middenrif ook een matje is geplaatst zonder mij in te lichten.Groetjes Annet.