Schotland – Nieuws oktober 2013

Waarschuwingen over transvaginale mesh worden in Schotland op aandringen van mesh-slachtoffers verplicht

1 oktober 2013
Door: Jane Akre
Categorie: Media Reports
The Sunday Mail

 

Schotland brengt wijzigingen aan in de manier waarop het publiek wordt gewaarschuwd over bekkenbodemmatjes.

Het Schotse Parlement heeft in mei 2013 een bekkenbodemmatjeswerkgroep opgericht. Vorige week had de werkgroep een ontmoeting met de Minister voor gezondheid en welzijn.

De Schotse Minister van volksgezondheid Alex Neil heeft the National Health Service opdracht gegeven vrouwen te waarschuwen voor transvaginale mesh chirurgie na een reeks van rapporten in theSunday Mail over de “gruwelijke complicaties”  waaronder honderden patiënten lijden. 

“Ambtenaren zullen binnen twee weken herziene toestemmingsformulieren en informatiebrochures beschikbaar hebben. Deze actie is een vervolg op onze campagne waarmee we onthullen hoe vrouwen zijn verminkt en geïnvalidiseerd door chirurgie die was bedoeld om verzakkingklachten op te lossen.”

Minister Neil kondigde deze boodschap samen met vijf matjesslachtoffers aan  en zwoer dat alle gezondheidsraden verzocht zal worden  deze nieuwe formulieren te gebruiken. Aan alle vrouwen die overwegen een matje te laten plaatsen zal een  folder worden verstrekt. De Sunday Mail meldt van meer dan 300 mensen brieven te hebben ontvangen die vertellen “hoe hun leven werden vernietigd door de implantaten.”

Ironisch genoeg zijn er slechts zes complicatiemeldingen gedaan door artsen bij The Regulatory Agency (de medicijnen- en gezondheidszorg).

Neil zegt ” het is duidelijk dat het  systeem niet werkt. Artsen worden niet gedwongen om negatieve incidenten bij de MHRA te melden.”

Lees verder in het Engels via: http://meshmedicaldevicenewsdesk.com/media-reports/transvaginal-mesh-warnings-to-be-strengthened-in-scotland-at-the-urging-of-mesh-injured/