NIEUWS mei 2022


1 mei – Internationale Mesh Awareness Day


Een van onze lotgenotes maakte ons er eerder op de dag op attent:
“Weet je dat het vandaag Mesh awareness Day is?”
Ik was het helemaal vergeten, maar ben heel blij dat ze ons er op tijd van op de hoogte bracht.

De lotgenote schreef ons het volgende:
“Mesh Awareness Day is een dag om mensen te waarschuwen voor de gevolgen van een matje. De meeste van mijn vrienden, familie en bekenden weten dat ik een bekkenbodemmatje heb, maar een heleboel Europese burgers hebben nog nooit van zo’n “mesh” gehoord, en wat het kan aanrichten, en dat een bandje -of een mat ingebracht via de buik- óók (bekkenbodem)matjes zijn.”

Ze vervolgde: “Zelf heb ik deze week opnieuw mogen dealen met het falen van de zorg, en dat heeft àlles, maar dan ook àlles te maken met de mesh die destijds geplaatst is in mijn bekkenbodem.
Omdat mijn darmen slecht werkten heb ik indertijd een matje gekregen. Dat zou gaan zorgen voor een flinke verbetering van mijn klachten. Helaas heeft de bij mij geïmplanteerde mesh mij niets dan ellende gebracht.

Omdat het gevaarlijk is als je darmen ‘hun ding niet meer doen’ moest er iets gebeuren en is er uiteindelijk bij mij een neurostimulator ingebracht. Nu blijkt die neurostimulator ‘op’ te zijn. Hij doet het niet meer. Het gevolg daarvan is dat de darmen vol raken en ik afgelopen week twee dagen op de Spoedeisende Hulp heb gelegen. Alle artsen zitten met hun handen in ‘t haar.
Een nieuwe neurostimulator inbrengen kan niet. Dat schijnt iets te maken te hebben met een verlopen CE markering. Maar mijn darmen kunnen dit niet nòg een keer aan!

Nu lig ik thuis aan de zware pijnstillers en de ontstekingsremmers in de hoop dat het op korte termijn wat beter met mij zal gaan. Dat “K”matje heeft mij zóveel gekost…. Sinds het implanteren van dat onding ben ik vele operaties en ingrepen verder.
Zeer waarschijnlijk heb ik door het matje ook een auto-immuunziekte opgelopen. Maar denk je nu werkelijk dat er in Nederland iemand is die dit kan of durft te bevestigingen?
Bewegen gaat steeds moeilijker en als ik een dag iets doe lig ik de dag daarna voor oud vuil op de bank.

Meestal hang ik dit soort zaken niet aan de grote klok. Maar omdat het vandaag Mesh Awareness Day is maak ik een uitzondering. Ik wil de mensen waarschuwen: laat alsjeblieft niet zomaar iets in je lichaam plaatsen, en zeker geen kunststof matje! Er zijn alternatieven. Het HOEFT niet eens! Wees gewaarschuwd!”


We vinden het belangrijk om haar waarschuwing met jullie te delen. Het plaatsen van kunststof mesh in mensenlijven heeft nogal wat levens verwoest.
Dus pas op mensen. Be aware!
En, Monique, hartelijk dank voor het delen van jouw verhaal. Hopelijk vinden ze vandaag nog een oplossing voor jouw grote acute probleem. We duimen en bidden voor jou voor een goede afloop!