NIEUWS april 2022

Interview Margriet met Simone (57)

Het weekblad Margriet besloot deze week om nog eens aandacht te besteden aan het matjesprobleem. Zij interviewden een van onze lotgenotes (Simone) die inmiddels zo’n 25-30 operaties verder is sinds de implantatie van haar bekkenbodemmatje.

Simone hoopt dat er (mede door dit interview) meer begrip komt voor vrouwen bij wie het is misgegaan. Veel vrouwen met een bekkenbodemimplantaat hebben behalve elke dag pijn het mentaal ook heel zwaar. Ze verliezen hun werk, hun sociale leven, hun seksleven verandert drastisch, velen kunnen niet meer werken en daarnaast kost het ziek zijn ook een hoop geld.

De situatie is voor deze groep patiënten -waarvan de meesten van tevoren niet of nauwelijks zijn geïnformeerd over mogelijke risico’s en complicaties- vaak uitzichtloos. Zij houden zich elke dag kunstmatig op de been. Hun leven heeft sinds de noodlottige ingreep zijn glans verloren.

Simone baalt ervan dat de problemen van matjesslachtoffers door veel artsen gewoon niet worden herkend, erkend en/of serieus genomen.

Via deze link is het Margriet-interview te lezen:
https://www.margriet.nl/persoonlijk/simone-57-kreeg-een-bekkenbodemmatje-maar-dat-ging-mis-ik-ben-geen-dag-pijnvrij~b07fd900/?fbclid=IwAR3LQR_AZJLIIdNdcCHdg8Id6fncwPne8CpAfuSgi8PgKFMDzrfcYwrPQDU