NIEUWS juni 2021

Matjes gaan koste wat kost door

Vandaag lazen we onderstaand krantenbericht in het ED en we komen steeds meer tot de (sombere) conclusie dat er nooit iets zal veranderen. Hier niet, maar óók in het buitenland niet (echt).
Ze willen gewoon héél graag matjes blijven plaatsen en blijven ze zo actief mogelijk promoten – via de krant, in tijdschriften, op TV, zoals onlangs bij dokter Ted, op internet – zonder (teveel) in te zoomen op de (soms verschrikkelijke en onomkeerbare) nadelen die er aan kunnen kleven en die een mensenleven zomaar helemaal kunnen verwoesten.
En iedereen vindt dat ook zomaar goed: toezichthouders zoals IGJ en RIVM, de politiek, het ministerie, de ziekenhuizen zelf en de verzekeraars ….

We hebben gevochten als leeuwen. We zullen nooit winnen. Het enige wat we kunnen doen is blijven waarschuwen, denk ik.

Eerste keuze m.b.t. lies- en littekenbreuken, het oplossen van incontinentieproblematiek (en ook soms bij andere soorten verzakkingen) blijft voor de medisch specialisten: matje of bandje erin ….. tot een van hen ècht voor ons zal opstaan, of nieuwe Europese) wetgeving dit soort ingrepen on- of moeilijker mogelijk maakt.

Maar voorlopig zien we dat nog niet gebeuren ….