NIEUWS MEI 2021

Nieuwsbrief Bekkenbodem4All 11 mei 2021

Het doet ons deugd te lezen dat ook Bekkenbodem4All in de tussentijd (in maart jl., samen met de Patiëntenfederatie NL) een gesprek heeft gehad met minister van Ark over onder meer ‘de beste behandelingen voor mesh-slachtoffers’.

Zo snel mogelijk helpen van mesh-slachtoffers / informatie en compensatie

We zijn blij te lezen dat ook zij het essentieel vinden dat huidige mesh-slachtoffers zo snel mogelijk goed geholpen gaan worden en dat er compensatie dient te komen voor de mesh-slachtoffers. En dat BB4A beseft dat de informatieverstrekking (nog steeds) onvoldoende is, er gebrek is aan kennis van de problematiek, gebrek aan transparantie en objectiviteit enz..
Maar praten alleen (óver patiënten i.p.v. mèt patiënten?) is niet genoeg; het wordt hoog tijd voor ècht merkbare resultaten voor (toekomstige) slachtoffers.

Van standaard procedure naar alleen in onderzoeksverband?

MeshedUp blijft het erg jammer vinden te moeten constateren dat het plaatsen van mesh vaak nog steeds standaard als eerste optie gebeurt, bijvoorbeeld bij de bandjes tegen incontinentie en bij liesbreukmatjes.
Hopelijk komen we met Bekkenbodem4All nog eens op één lijn waar het gaat om het aanbieden van mesh: wat òns betreft gebeurt dat in de toekomst alleen nog in onderzoeksverband, net zoals dat in het geval van de transvaginale mesh al geschiedt sinds begin 2020.

Lees het stuk in de Nieuwsbrief van Bekkenbodem4All over mesh hieronder: