NIEUWS mei 2022

23 mei 2022

Artikel Follow the money
Eelke van Ark
Jolien de Vries

Vandaag stuitten wij op het artikel van Follow The Money:
De Inspectie beschermt vooral de minister, niet de patiënt

https://www.ftm.nl/artikelen/gebrekkig-toezicht-igj?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=InspectieBeschermtMinister&share=uT%2Brj24hojvAih9EYpRgAtE3xgwjzQScvVWuvHHFwfhfOQmTfff3cu%2BAgk%2BYEaU%3D&fbclid=IwAR2WLZHyls30tPQgW5CKpyijN9ct0aAUgYKnp6cDip5ERaj0Et4wLRqSEYc


We zijn heel blij dat dit team opnieuw onderzoek heeft willen doen naar wat er allemaal mis is in ons land dat zogenaamd zo goed is voor de ongezonde medemens.

Onze reactie op dit stuk:
Dat de Inspectie vooral de minister beschermt weten we toch al sinds jaren!? Net zoals artsen vooral elkáár de hand boven het hoofd houden, en niet per se de patiënt, terwijl de dames en heren doctoren toch ècht allemaal de artseneed hebben afgelegd ….
Als je niet te maken krijgt met een medische misser/blunder/foute diagnose heb je geen enkel idee van wat er wèrkelijk speelt in ons land.

Het is toch van den gekke dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd haar toezicht op de zorg samen durft te vatten als “Duidelijk, Onafhankelijk en Eerlijk” terwijl we allemaal weten dat achter de schermen het ministerie van VWS enorm grote invloed heeft op deze dienst … dat het “de minister niet in de problemen brengen” is waar het wèrkelijk om draait …

Dat matjes (mesh), borstimplantaten -en andere ter discussie staande behandelingen- niet allang verboden zijn, tot bewezen is dat ze onschadelijk zijn (behalve voor mensen die willens en wetens bereid zijn -na complete informatie vooraf- grote risico’s te willen nemen), is op zijn minst zéér merkwaardig.
In Groot-Brittannië gaat men daar nèt wat anders mee om:
https://lnkd.in/eUQBcz26

Nu “Nederland Zorgland” nog! #dezorgvanmorgen