NIEUWS oktober 2020

Vrienden van TVT – slachtoffer Monique uit Geldrop
starten een crowdfundactie om haar te laten opereren in St. Louis (Amerika)

…. de actie: “HELP MONIQUE NAAR ST. LOUIS, VS”
https://www.whydonate.nl/fundrai…/Operatie-voor-Monique/nl

Wie helpt er mee?

– – – – – – – – –

Monique zelf schrijft hierover:

Lieve mensen,

Al sinds 2008 tob ik met mijn gezondheid en vanaf 2013 ben ik aangewezen op zware medicatie, hulp van naasten, een rolstoel en een scootmobiel.

Ondanks alle behandeling blijf ik kampen met de pijnlijke, onvoorspelbare en uitputtende gevolgen van steeds opvlammende auto-immuunziekten zoals spierreuma, hersenmist en gewrichtspijn.

‘Medische innovatie’ …

Pas sinds vorig jaar weet ik dat veel van mijn klachten zijn terug te voeren op het mesh implantaat, dat ik in 2004 vanwege bekkenbodemzwakte geadviseerd en geïmplanteerd kreeg. Dit implantaat van polypropyleen blijkt oppervlakkig getest, listig gepromoot en zonder veel vooronderzoek grootschalig door specialisten omarmd en ingezet. Het materiaal is qua eigenschappen inwendig onvoorspelbaar (het kan inwendig muteren, krimpen en/of migreren) en in het toepassingsontwerp is geen rekening gehouden met eventueel noodzakelijke verwijdering. Veel vrouwen ontwikkelen hierdoor helse pijnen of, net als ik, heftige immuunsysteem gerelateerde klachten en invalideren steeds meer. Vaak gaat hier een langdurig en kostbaar proces van dolen in de zorg aan vooraf en/of mee gepaard, omdat er geen verband wordt gelegd (of erkend) tussen klachten en het implantaat.

Een kans op herstel …

Na een vergeefse zoektocht langs vele medisch specialisten in Nederland om het implantaat toch te laten verwijderen en na een uiterste en ijdele poging met nog hogere dosering medicatie het immuunsysteem te temperen, ben ik via mijn netwerk uitgekomen op Dr. Dionysios Veronikis in Saint Louis, Missouri. Deze arts heeft zich als enige ter wereld gespecialiseerd om het type mesh implantaat zoals ik heb volledig en verantwoord te verwijderen. Met meer dan 20 jaar toegewijde ervaring en vele wetenschappelijke publicaties heeft hij een eigen methodiek en instrumentatie ontwikkeld en al meer dan 2.500 vrouwen geholpen. Die zijn zonder uitzondering enthousiast en positief. Deze arts kent inmiddels mijn dossier, ik heb hem via beeldbellen gesproken en hij heeft me verzekerd dat hij ook mij kan helpen. Ik moet er wel voor naar St. Louis. 

De grote uitdaging is dat mijn ziektekostenverzekering de reis en de ingreep niet dekt.

Helpt U mij op weg?

Helpt u mij de € 30.000,- die daar minimaal voor nodig is bij elkaar te krijgen? 

Ik ben dankbaar voor uw steun om mijn leven en toekomst weer op de rit te krijgen.

Lieve groet,

Monique Peters

– – – – – – – – – –

Hersteltherapie en nieuw op te richten fonds voor lotgenoten

Op 21-10-2020 bedankt Monique alle donateurs en geeft ze aan dat het initiële streefbedrag bijna gehaald is. Heel graag zou ze straks, als alles – óók haar hersteltherapie – achter de rug is de fundraising open willen houden voor een eventueel nieuw op te richten fonds voor lotgenoten, een initiatief waar we ons al sinds een tijdje voorzichtig op aan het oriënteren zijn.

– – – – – – –

Interview in “Middenstandsbelangen” op donderdag 29 oktober 2020

Het huis aan huis blad “Middenstandsbelangen” plaatste op 29 oktober 2020 een interview met Monique om ruchtbaarheid te geven aan haar actie en mensen op te roepen een duit in het zakje te doen:

– – – – – – –
Dankbaar en stil …

Op 31-10-2020 koppelt Monique terug over de geldinzamelactie:
“Fantastisch het initiële streefbedrag zelfs te overtreffen! Overweldigend vooral, alle hartverwarmende berichten, telefoontjes, kaartjes, bloemen, appjes en donaties!
Ik kan me nu richten op het zo gauw mogelijk inreizen in de VS, op de ingreep én op de hersteltherapie in de periode na de ingreep.
Heel veel dank voor alle reacties, betrokkenheid en support! Het is onbeschrijfelijk wat dit met me doet. Het maakt me dankbaar en stil.
Veel liefs, Monique”