Het verhaal van Har, die -tot haar grote spijt- werd geopereerd met de Da Vinci Robot

Voorgelogen
Ik ben gewoon voorgelogen, mondeling zijn mij grote beloften gedaan en werden de matjes en de techniek aangeprezen. Complicaties waren volgens de gynaecoloog 0,1%. Het was te verwaarlozen … alles wat aan complicaties bij Radar is voorbijgekomen in december 2012 was door hen allang achterhaald.

Geen Radarmatjes
Er werd mij gezegd: “Wij opereren op een andere manier. Wij gebruiken geen “Radarmatjes” en we opereren met de Da Vinci Robot.” Dat was ook te lezen in hun reactie onder de online uitzending van Radar.
Dat schrijven was van twee ziekenhuizen (ook een ander ziekenhuis had er een soortgelijke reactie geplaatst). Maar e.e.a. lijkt inmiddels achterhaald want de reacties zijn in de tussentijd verwijderd.

Acht operaties en een colostoma verder
Ik ben acht operaties en tien ziekenhuisopnamen verder en een colostoma rijker. Maaaaaar ze hebben zich uitstekend ingedekt, want in het EPD valt te lezen hoe goed ze mij wel ingelicht hebben over alle mogelijke complicaties (totáál niet dus…) en dat mag zich nog steeds arts noemen???? Ik vind het grote schande dat het vertrouwen van de patiënt zo beschaamd wordt. Het draait om macht en geld en de patiënt is de dupe. Heel erg verdrietig … en het gaat hier in Nederland gewoon door.

Definitief stoppen totdat voldoende medisch onderzoek is gedaan
Het zou geweldig zijn als er meer medisch onderzoek gaat komen. En dat er direct definitief gestopt wordt met het plaatsen van polypropylene matten (mesh) en bandjes totdat er medisch onderzoek is geweest dat kan aantonen waarom bepaalde mensen het materiaal wèl en waarom bepaalde mensen het materiaal niet accepteren.
Er zijn denk ik genoeg slachtoffers gemaakt en het gaat maar door. Ik word nu helaas van het kastje naar de muur gestuurd en artsen kunnen, durven of willen (?) me niet meer helpen. Maar de pijnen in mijn lichaam zijn immens en lijken blijvend ….

– – – – – – – – – –


Link naar een artikel op NBC news van 20-12-2018 over de Da Vinci Robot
https://www.nbcnews.com/health/health-news/da-vinci-surgical-robot-medical-breakthrough-risks-patients-n949341