Het verhaal van Bo

Hallo,
Ik ben Bo, een man van 46 jaar oud. Het gaat bij mij om het volgende:

Vanaf 1998 werd ik liefst 11 keer geopererd aan een liesbreuk. Bij de 2e operatie in 1998 kreeg ik er een matje in en vanaf die tijd heb ik veel problemen gehad. Het matje zat te strak en toen is de zaadstreng en zenuwen en wat bloedvaten beschadigd geraakt doordat ze een half jaar bekneld hebben gezeten.
Na de 5e operatie in 2000 ben ik 5 jaar afgekeurd geweest. Daarna werd ik weer goedgekeurd. Het ging jaren goed tot dat ik 2 jaar geleden weer een nieuwe breuk kreeg, een dubbele deze keer, toen is er opnieuw  een matje in gelegd.
Een half jaar later, na vele bezoeken in het ziekenhuis, bleek ik weer een dubbele breuk te hebben. Dit keer “hielpen” ze me via de kijkoperatie methode. Dat is op 23 december 2011 gebeurd. Ik heb nog nooit zoveel pijn gehad als toen, na die operatie, en de pijn duurde
echt maanden!

Weer liep ik veelvuldig het ziekenhuis in en uit: echo, CT en MRI, maar ze vonden niets terwijl ik toch een dikke bult op de lies had, gelijk al na de operatie en een opstaand randje van 3 à 4 mm vlak voor de bult, en die bult kon ik zomaar een 4 à 5 cm naar binnen drukken terwijl daar het matje zat.
Ik vroeg om een second opinion, maar dat “mocht”niet. Na twee maanden zeuren kreeg ik eindelijk toestemming om naar een ziekenhuis in een grote stad in de buurt te gaan. Twee dagen voor ik daar naar toe zou gaan kreeg ik echter een telefoontje van de arts en die zei: “Ik heb uw dossier bekeken en heb contact gehad met de specialist van uw eigen ziekenhuis en wij vinden dat u niet hoeft te komen (ik had die afspraak op 12-7-2012). Op 28-7-2012 moest ik weer heen voor een echo en toen zei de radioloog ineens dat er een spier zat en ik maar weer naar de specialist moest.
Twee dagen later: ik naar de specialist en die zegt ineens nee het is geen spier maar een scheur in de mat. Hij zei toen: “Er moet een nieuwe in en die moet ik bestellen.”
Een dikke week later belde hij mij op en zegt: “Ik heb uw matje binnengekregen en zet nu de procedure in gang zodat u zo snel mogelijk geholpen wordt.

28-8-2012 Werd ik dus geopereerd.
De volgende dag kwam de specialist ff langs en ik vond mijn litteken nogal groot en vroeg hem wat hij nu precies had gedaan? Hij zegt: “Ik heb wat zenuwen geblokkeerd en oude draden verwijderd,waarop ik zeg: “En de nieuwe mat dan? Want in de andere zit een scheur.” Hij zegt: “Dat heb ik nooit gezegd.” En daarom heb ik er ook geen nieuwe mat in gekregen. Maar mijn klachten bleven.
Weer vele bezoeken  verder zegt de specialist in eens: “Ik heb het matje gehecht!”, waarop ik zeg:  “Maar als er geen scheur in zit dan hoef je hem toch ook niet te hechten?” en ik heb er nooit een antwoord op gekregen. Maar na een paar goede gesprekken zijn we overeengekomen dat het zo niet langer kon en ik maar weer geopereerd moest worden.
Begin november werd ik opnieuw geopereerd en nu zou er wel een nieuwe mat in komen. Komt hij de volgende dag ff bij me kijken, zegt hij ineens: “Ik heb alles eruit gehaald.” en er is geen nieuwe mat weer in gekomen omdat mijn lichaam de matjes niet accepteert. Waarop ik zeg:  “Maar dat had je toch wel op de CT, MRI of de echo`s kunnen zien en anders wel met de operatie die in augustus is gedaan?” Hij zei van niet.
Maar ik zit nu wel met 2 littekens van 20 cm aan elke kant en nog zijn mijn klachten niet weg. Ik heb nog slapeloze nachten.
Wat voor ellende kun je krijgen door een matje!

Graag zou ik ervaringen uitwisselen met mannen en vrouwen van wie hun leven ook een ellende werd na het implanteren van een liesbreukmatje.

Met vriendelijke groeten,
Bo