Rechtszaak Linda Gross

USA: nieuws Februari 2013

Bloomberg.com meldt:

De Johnson and Johnson jury begint met beraadslagen in het eerste vaginale mesh proces

Door David Voreacos – Feb 20, 2013 12:14 am

Een jury uit New Jersey jury heeft haar eerste dag van beraadslagingen achter de rug over de rechtszaak van Linda Gross waarin de vraag centraal staat of de Unit van Johnson & Johnsons Ethicon een deugdelijk vaginaal mesh implantaat ontwierp en op de markt bracht, en partijen voldoende waarschuwde voor de risico’s.

Een panel van zes vrouwen en drie mannen buigt zich over de rechtszaak van de verpleegkundige uit Zuid-Dakota. Linda Gross stelt Ethicon aansprakelijk voor de schade die zij ondervond na het implanteren van een GYNECARE PROLIFT matje en het feit dat zij dankzij het waardeloze ontwerp van betreffend medisch hulpmiddel 18 keer onder het mes moest. Gross verwijt J&J dat zij haar en haar arts onvoldoende gewaarschuwd hebben voor de risicos van het implantaat en het geven van een frauduleus verkeerde voorstelling van zaken.

‘Zou Linda hebben gekozen voor een andere behandelmethode als ze had geweten wat Ethicon wist? Absoluut!” Gross advocaat Adam Slater beweert in de rechtbank in Atlantic City naar aanleiding van zijn slotpleidooi op 15 februari: “Ze zijn er duidelijk niet in geslaagd patiënt en dokter te waarschuwen.”

J & J, ’s werelds grootste verkoper van gezondheidszorgproducten, claimt dat PROLIFT veilig is en effectief, en dat Ethicon naar behoren heeft gewaarschuwd voor de risico’s. De zaak is de eerste van ongeveer 1.800 rechtszaken over dit onderwerp. Linda Gross, 47 jaar oud, claimt 3,38 miljoen Amerikaanse dollars voor gederfde inkomsten en reeds gemaakte en nog te maken medische kosten. Ze wil ook schadevergoeding voor al haar pijnklachten en ander leed. De beraadslagingen worden morgen hervat.

lees verder via http://www.bloomberg.com/news/2013-02-19/j-j-jury-begins-deliberating-in-first-vaginal-mesh-trial.html