NIEUWS oktober 2017

De BBC besteedt aandacht aan matjes (mesh)

In haar uitzending van 16 oktober 2017 heeft de BBC aandacht besteed aan het onderwerp matjes, waarover het Britse Parlement een dezer dagen gaat debatteren.

In de uitzending zijn een aantal aangeslotenen van de beweging “Sling the mesh” kort in beeld. Bewonderenswaardig hoe deze vrouwen de energie hebben weten op te brengen om (ziek en wel) de straat op te gaan.


Mesh-slachtoffers over heel de wereld maken spannende tijden door: zal het Britse Parlement ervoor zorgen dat matjes in het Verenigd Koninkrijk volledig worden uitgebannen? En wat voor effect zal dat hebben voor het beleid in alle andere landen wereldwijd?
Wij hopen er het beste van!

Al spreken doctoren heel vaak bijna lyrisch over de percentages waarin het goed gaat: wij komen een heleboel matjesslachtoffers tegen die pas na verloop van tijd klachten krijgen. Zijn zij meegenomen in het de berekening van die percentages? En wordt de auto immuunziekte ASIA überhaupt meegeteld?

Wij kijken naar de ernst van de complicaties wanneer het misgaat en we vinden dat de medici dat ook zouden moeten doen https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/knmg-publicaties/artseneed.htm  Kun je een ingreep nog “verkopen” als je moet vertellen (informed consent) dat je volkomen invalide kunt raken met een matje en dagelijks zoveel pijnklachten kunt gaan krijgen dat je het bijna niet meer volhoudt?
Een aantal van onze lotgenoten zijn al uit het leven gestapt. Moet je dat als arts willen?

Kijk naar het deel van de uitzending van de BBC dat is gewijd aan de matjesproblematiek:
https://mobile.twitter.com/VictoriaLIVE/status/919864046471430144/video/1