NIEUWS november 2022

Familie begint crowfunding ten behoeve van onafhankelijk onderzoek
naar plotselinge dood Brits mesh-slachtoffer Debbie Thorpe

Na jaren van ellende ten gevolge van implantatie van een polypropyleen bandje is onze Britse lotgenote Debbie Thorpe plotseling overleden.
Haar familie is een crowdfunding gestart om onafhankelijk onderzoek te kunnen laten doen naar de doodsoorzaak. Hiermee willen ze antwoorden krijgen, ook voor de vele andere patiënten met soortgelijke ervaringen.


Haar dochter Laura schrijft:

“Mijn moeder is op woensdag 9 november in de vroege ochtenduren onverwacht en heel plotseling overleden op slechts 60-jarige leeftijd. Ze werd met vermoedelijke sepsis naar het ziekenhuis gebracht. Binnen 30 minuten was ze dood. Alles wat we op dit moment weten, is dat ze een darmobstructie had, die niet is vastgesteld. Hierdoor kreeg ze fecaal braaksel in haar longen.

ONS DOEL

We streven ernaar om fondsen te werven voor een onafhankelijk post-mortem onderzoek. We willen antwoorden krijgen op de vragen die mijn moeder en vele andere patiënten hebben gesteld van wie de gezondheid en de kwaliteit van leven na een mesh-implantatie drastisch achteruit zijn gegaan.

MIJN MOEDERS VERHAAL

In 2013 onderging mijn moeder een ingreep om haar urine-incontinentie te verhelpen, waarbij een TVT bandje van polypropyleen werd geïmplanteerd om haar blaas te ondersteunen. Sinds deze ingreep heeft mijn moeder gedurende de laatste 9 jaar van haar leven vreselijk geleden. De operatie die bedoeld was om haar problemen op te lossen en haar te verzekeren van een goede kwaliteit van leven, deed het tegenovergestelde en ze bleef achter met urine-incontinentie die zo ernstig was dat ze zich dagelijks moest katheteriseren. Ze leed enorm als gevolg van het implantaat, met symptomen als constante urineweginfecties, chronische vermoeidheid, neuromusculaire problemen ten gevolge van zenuwbeschadiging, darmproblemen, bloederige vaginale afscheiding -na een volledige hysterectomie jaren eerder- en ernstige depressies, omdat zij zich echt hulpeloos voelde nadat haar chronische pijnen werden afgedaan als fibromyalgie.

Ze probeerde zo wanhopig hiertegen te vechten en met de steun van andere vrouwen, die een zelfde strijd voerden, correspondeerde ze met artsen om haar mesh te kunnen laten verwijderen. Mijn moeder was ervan overtuigd dat het polypropyleen bandje schadelijk voor haar kon zijn, maar men weigerde haar mesh te verwijderen vanwege haar gewicht waar ze niet aan kon werken vanwege de verslechtering van haar mobiliteit sinds de ingreep. Afgezien daarvan is er maar een handvol chirurgen die deze operatie durft te wagen, omdat volledige verwijdering van de mesh praktisch onmogelijk is, omdat het verweeft met het eigen weefsel. Ze voelde zich uitzichtloos omdat ze elke dag moest leven wetende dat de mesh haar ellende veroorzaakte, maar niet in staat was om er iets aan te doen.

De omslagfoto die we kozen van mama, toont haar enkele minuten voor ze de trap afglijdt met de kleinkinderen op matrassen, vol energie en in een perfecte staat. Geen van haar gezondheidsproblemen kwamen vóór deze operatie voor en na het horen van de verhalen van andere vrouwen die dit doormaken, zijn we ons nu bewust van de omvang van de schade, en de impact die het op haar leven had.

Een van de fabrikanten die deze mesh-bandjes in 2012 op de markt bracht geeft toe dat ze de ernstige complicaties kenden die deze medische hulpmiddelen konden hebben. Dit wist mijn moeder niet ten tijde van haar operatie in 2013. Ondanks dat men deze risico’s kende werd er niets gedaan om het inbrengen van dit soort implantaten te stoppen. Het is bewezen dat mesh krimpt, trekt, snijdt en erodeert in de organen van degenen bij wie het is ingebracht. Er zijn duizenden andere mesh-slachtoffers die een verminderde kwaliteit van leven hebben vanwege hun matje en een toenemend aantal vrouwen dat is overleden als gevolg van mesh-erosiecomplicaties.

Help ons alstublieft om de strijd voort te zetten. Het verhaal van mijn moeder moet worden gehoord en ook andere mensen die met deze problemen worden geconfronteerd, verdienen het om de antwoorden te weten.

Elke donatie zal een enorme stap vooruit zijn om ons te helpen antwoorden te vinden voor mama’s dood en het bewustzijn te vergroten voor anderen die worstelen met de gevolgen van mesh.”


De link naar de crowdfundactie is:

https://www.gofundme.com/f/tvtmeshplease-help-us-find-answers-to-mums-death?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=p_cp%20share-sheet&fbclid=IwAR32SiCL2dBR2zt6sKSdrO8cUv-oAaeGz2z4YL1T4veIONTHcLm8VBtcWDc

Delen wordt op prijs gesteld!