NIEUWS mei 2017

1 mei 2017 Mesh Awareness Day

Op 1 mei – op onze dag van de Arbeid – is het voortaan wereldwijd ook Mesh Awareness Day.

Met deze dag wordt aandacht gevraagd voor honderdduizenden mensen in ik weet niet hoeveel landen, die niet meer kùnnen werken, omdat ze invalide zijn geworden door een polypropyleen matje in hun lijf.
Vaak zijn ze door hun arts van tevoren niet of nauwelijks geïnformeerd over de risico’s en complicaties die kunnen optreden wanneer je zo’n mesh geïmplanteerd krijgt, en over het feit dat op de lange termijn helemaal nog niet bekend is wat mesh verder nog kan veroorzaken.

“Awareness” is hard nodig t.b.v. alle matjesslachtoffers over de hele wereld die zich elke ochtend weer bij elkaar rapen om aan een nieuwe dag te kunnen (moeten) beginnen. Deze mensen lopen dagelijks “op hun tandvlees”, Ze kùnnen eigenlijk niet meer, maar ze moeten dóór omdat ze (soms nog jonge) kinderen hebben, en (als ze geluk hebben nog) een partner.

Als je pech hebt kun je gedurende je leven zómaar een levens(kwaliteit)bedreigende ziekte krijgen. Wanneer je omgeving met je meeleeft verzacht dat de pijn enigszins en voel je je gesteund.
Een mesh HOEF je niet te krijgen. Er zijn andere doeltreffende methoden. Alle ellende had er helemaal niet hoeven zijn…. Veel mensen kregen er tòch een, omdat de arts het “nodig” vond.
Van hun omgeving ontvangen matjesslachtoffers doorgaans weinig medeleven, omdat niemand zich er van bewust lijkt hoe ernstig zij er aan toe zijn….. Ook de doktoren, de farmaceuten, de verzekeraars en de meeste politici beseffen niet dat stoppen met het implanteren van matjes misschien weleens de beste stap zou kunnen zijn. Er zijn wereldwijd echt VEEL teveel gedupeerden te betreuren! Daarbij kosten al die heroperaties, pijnbestrijdingsmethoden, pillen, revalidatietrajecten, fysiotherapiesessies en scheidingen niet alleen de getroffenen, maar ook de maatschappij, een fortuin!

Als iets niet meer màg, dan is de weg vrij om andere methoden te bedenken. Nu wordt er alleen maar voortgeborduurd op iets dat ervoor kan blijven zorgen dat mensenlevens worden verwoest ?.

 

l’Histoire se répète: vroeger Softenon en DES, nu de matjes. Laten we liever de matjesslachtoffers helpen dan er nieuwe bijmaken.

 

1 Mei Mesh Awareness Day.
Misschien zorgt de aandacht wereldwijd voor een mesh-vrije toekomst. Dat zou geweldig zijn voor alle slachtoffers. Iets om zich aan vast te houden!
En dan is er mogelijk ook meer tijd over voor de artsen om te kijken naar nieuwe mogelijkheden voor herstel voor de getroffenen.