Nieuws Juni 2014:

Meshchirurgieschandaal: arts ingehuurd om matjesonderzoek te leiden werkte voor fabrikant

Mesh slachtoffers zijn ongerust over het nieuws dat dokter Fred Milani, die voor een van de bekkenbodemmatjesfabrikanten werkte, de veiligheid van matjes gaat onderzoeken.

15 juni 2014 12.33 uur
Door Marion Scott

Een dokter die consultant is geweest van een van de grootste meshfabrikanten is door de Europese Commissie aangesteld om de veiligheid van matjes te onderzoeken.

Dat juist deze Nederlandse urogynaecoloog, Dr Fred Milani, is aangenomen heeft nogal wat bezorgdheid doen ontstaan onder slachtoffers van bekkenbodemmatjes. Zij zeggen dat ze liever iemand op deze belangrijke positie hadden gezien zònder banden met de fabrikanten die zij verantwoordelijk houden voor de bij hen ontstane beperkingen.

Minder dan twee jaar geleden verklaarde dokter Milani in medische documenten dat hij een “consultancy agreement” had met Ethicon, het bedrijf van Johnson & Johnson, dat meshimplantaten produceert voor de behandeling van verzakkingen in de bekkenbodem en blaasproblemen.

Het bedrijf vervaardigde ook het TVT-O bandje dat in een Amerikaanse rechtbank twee maanden geleden als gebrekkig werd aangemerkt. Lees verder in het Engels via http://www.dailyrecord.co.uk/news/scottish-news/mesh-surgery-scandal-doctor-hired-3698767