Nieuws juli 2014

Ook Nederlandse slachtoffers kunststof matjes (mesh) maken zich druk over benoeming dokter Milani in expertgroep van Europese Commissie

Een van hen schrijft:

“Geachte mevrouw Kroes,

Wij zijn erg geschrokken van de benoeming van dokter Milani en vragen u dringend uw invloed te gebruiken om dokter Milani van deze functie te ontheffen.

Bijgaand een brief met meer informatie:

Geachte mevrouw Kroes,

Hierbij wil ik u laten weten dat wij ons ernstig zorgen maken over de benoeming van dokter Fred Milani als lid van de onderzoekscommissie naar de problemen met bekkenbodemmeshes. Dokter Milani heeft als voorzitter/zegsman van de NVOG de zaken betreffende de meshes al veel te vaak gebagatelliseerd en pertinente onwaarheden verkondigd, verder is ook zijn onafhankelijkheid van de fabrikanten zeker niet onbesproken. Het gaat om deze functie:
http://ec.europa.eu/health/scientific_committees/consultations/calls_experts/scenihr_exp_08_en.htm)

Ondanks de waarschuwingen van de Amerikaanse FDA in 2008, zijn er in de jaren daarna nog honderden slachtoffers gemaakt door gynaecologen, die het kunstje met de Mesh ook wel eens wilden doen (commerciële belangen?). In ieder geval hebben verschillende gynaecologen toegegeven dat van de met een met kunststof mesh behandelde verzakking 20-25 % van de vrouwen geen normale seksuele relatie kan hebben (probeer een buitenlandse vrouw in haar seksualiteit te beperken en heel west europa staat op zijn achterste benen!) en ook het verschijnsel  ‘erosie’ wordt als onbelangrijk weggezet, maar een kunststof “pannenspons” in zo’n gevoelig gebied?

Dan nog de ernstige gevallen, honderden vrouwen zijn volledig arbeidsongeschikt door alle verschijnselen en de aanhoudende niet te stillen pijn (ik ook 🙁 ).  Verder zijn de gevolgen op lange termijn ook niet duidelijk, al is wel duidelijk dat verschillende gebruikte materialen kankerverwekkend zijn.

Graag zouden vele medeslachtoffers en ik u willen vragen uw invloed te gebruiken om dokter Milani van deze functie te ontheffen (en graag ook even de andere leden “doorlichten”). Zodat er een eerlijk oordeel over de Meshes komt, innovatie is mooi, maar niet ten koste van de patiënten!

Hierbij enige links betreffende de kwetsende uitingen van dokter Milani, en Amerikaanse waarschuwingen, als u even op “mesh” googlet, zult u zien wat een pijnlijk puinhoop het is in Amerika, die begint hier ook al, nu honderden slachtoffers… Als het aan dokter Milani en soortgelijken ligt worden het er duizenden:

……………………..

En dan de reactie van Milani:

Strenge regels

Milani vindt dat de overheid strengere regels moet invoeren voor de toelating van medische hulpmiddelen. In afwachting daarvan heeft zijn beroepsgroep voorwaarden opgesteld voor de introductie van hulpmiddelen in de gynaecologiepraktijk. ‘Fabrikanten moeten dierstudies overleggen en ze moeten zeker honderd patiënt een jaar volgen om veiligheid en efficiency te beoordelen. Ze moeten daarnaast een registratie laten zien van de resultaten van de ingreep bij duizend patiënten wereldwijd.’ De druk van de industrie kan op deze manier worden gepareerd.

Een jaar later bij Radar (uitzendingRadar 06-12-12) op de Televisie reageert dr Milani net zo verbaasd dat er zoveel complicaties zijn en belooft (weer?) maatregelen 🙁  radar
http://meshmedicaldevicenewsdesk.com/patient-profiles/a-scottish-health-board-votes-to-ban-transvaginal-mesh-implants/

Graag geef ik u toelichting op e.e.a. en ook kunt u informatie vinden op www.meshedup.eu

Vriendelijke groet en hoogachting,
J.W.
namens alle meshslachtoffers in Nederland”