Nieuws januari 2015

De BekkenbodemDAG 2015

Op 24 januari 2015 vindt de BekkenbodemDAG 2015 plaats.
Dit is een Informatie- en contactdag voor patiënten en professionals die georganiseerd wordt door de Stichting Bekkenbodem Patiënten (SBP), de  Interstitiële Cystitis Patiëntenvereniging (ICP) en de Patiëntenvereniging Gynaecologie Nederland (PGN).

Waarom een BekkenbodemDAG?
Bijna 1 miljoen mensen hebben last van bekkenbodemklachten. Zoals incontinentie, pijn, niet naar de wc kunnen en dan opeens héél nodig moeten. Of pijn bij het vrijen, een balletje onderin de buik voelen, erectieproblemen. Meestal wordt er niet over dit soort klachten gesproken. Mensen blijven er mee rondlopen. Maar er is meer aan te doen dan u denkt! Op de BekkenbodemDAG op 24 januari in Nunspeet zult u goed geïnformeerd worden. Het zal een bijzondere dag worden waar gelachen zal gaan worden en hier en daar ongetwijfeld ook een traan zal vallen.

’s Ochtends staan pijn in de onderbuik en problemen met seks op het programma. Specialisten en therapeuten houden lezingen die voor iedereen begrijpelijk zijn en na elke voordracht is er ruimte voor vragen en discussie.

Na een heerlijke lunch kunt u ontspannen kijken naar het tragikomische toneelstuk Het verlies van Viviane. Actrice Frederieke Voskens speelt een moderne vrouw die worstelt met urineverlies.
’s Middags kunt u kiezen: of  meedoen aan een workshop of een gespreksgroep of lezingen bijwonen over incontinentie, verzakking, matjes (mesh) en anale problemen. Uiteraard kunt u ook dan weer discussiëren en vragen stellen.

Meer over de BekkenbodemDAG 2015 kunt u vinden op www.bekkenbodemdag.nl