NIEUWS februari 2021

Het boek van bekkenbodemmatjesslachtoffer Renate
genomineerd voor de publieksprijs ‘BoekGoud’ van Uitgeverij Boekscout

Het debuutboek van Renate Evertse, de gespecialiseerd SEH verpleegkundige die in november 2020 “Robot dokter had zijn dag niet” uitbracht, is genomineerd voor de publieksprijs ‘BoekGoud” van Uitgeverij Boekscout. Het zou fantastisch zijn als Renate met haar boek, dat niet alleen háár verhaal vertelt, maar ook dat van vele Nederlandse patiënten – die zich zonder (al teveel) informatie vooraf over risico’s en complicaties – lieten overhalen om een mat te laten plaatsen, een prijs in de wacht zal gaan slepen.

Na het plaatsen van een bekkenbodemmat waarbij een schroef verkeerd geboord werd is Renates leven een ramp geworden. Haar dagen worden nooit meer hetzelfde. Ze verliest haar baan en het leven dat ze had.
Renate beschrijft haar weg richting het herstel dat niet komt en vertelt uitgebreid over haar leven na de mat, haar juridische gevecht en de gesloten medische wereld.

Help Renate aan voldoende stemmen om deze prijs te kunnen winnen. Alle stemmen zijn belangrijk! Hoe meer mensen er stemmen op Renates boek, hoe meer bekendheid er zal komen voor dit soort ter discussie staande ingrepen. Mogelijk zal er meer begrip ontstaan voor patiënten zoals zij en haar duizenden lotgenoten. En wie weet zullen ingrepen als de hare uiteindelijk minder snel of helemáál niet meer worden uitgevoerd in ons land, dat altijd bekend heeft gestaan als een van de beste zorglanden ter wereld. In elk geval niet zonder dat de patiënt uitgebreid wordt ingelicht over mogelijke risico’s en complicaties die vaak levenslange ellende betekenen.

Stemmen kan via deze link: https://www.boekgoud.nl/stemmen/11182