NIEUWS februari 2017

Stichting Geboortebeweging in opmars

Vandaag waren twee dames van de nieuwe (zeer actieve) stichting “Geboortebeweging” http://geboortebeweging.nl/wat-is-obstetric-violence/ te horen op NPO 1 http://www.nporadio1.nl/…/396899-geboortebeweging-komt-met-…

GeboortebewegingZwartboek
Duizenden Nederlandse vrouwen hebben de zorg rondom hun zwangerschap en bevalling als bijzonder negatief ervaren. Op Facebook deelden deze vrouwen hun ervaringen, die werden gebundeld in een zwartboek, en dat is vandaag door “Geboortebeweging” overhandigd aan Linda Voortman van GroenLinks.

Brief Minister Schippers
Ook ontving Minister Schippers eerder deze week een brief van stichting Geboortebeweging over de slechte zorg rondom zwangerschap en bevalling, met o.m. de vraag om onderzoek te (laten) doen http://geboortebeweging.nl/…/Stichting-Geboortbeweging_-Bri…

Waarom is deze ontwikkeling voor de bekkenbodemmatjes(en -bandjes)slachtoffers zo belangrijk?
Voor onze lotgenotes is een slecht begeleide bevalling vaak de aanleiding geweest voor de verzakkingsperikelen van daarna. De “noodzaak” om op enig moment een kunststof matje of bandje te implanteren is vaak ontstaan na een slecht begeleide bevalling waarbij schade ontstond.

Oproep
MeshedUp roept haar lotgenoten op hun bevallingsverhaal te delen, gekoppeld aan de verstrekkende gevolgen van het implanteren van een mesh (matje of bandje) die geïmplanteerd “moest” worden om de schade te verhelpen.
info@meshedup.eu