NIEUWS Engeland juli 2018

Sky News meldt:

Vaginale mesh-chirurgie wordt in Engeland opgeschort vanwege risico op ‘levensbedreigende kwetsuren’
https://news.sky.com/story/vaginal-mesh-surgery-suspended-in-england-over-risk-of-life-threatening-injuries-11431613

De regering accepteert de aanbevelingen die zijn voortgekomen uit een herziening van de veiligheid van de implantaten, die er voor hebben gezorgd dat duizenden mensen pijn hebben.

dinsdag 10 juli 2018 17:33
Door Charlotte Lomas, nieuwscorrespondent

Vaginale mesh-chirurgie om stress-urine-incontinentie te behandelen, moet onmiddellijk worden opgeschort in Engeland

De regering heeft ingestemd met de aanbeveling naar aanleiding van een beoordeling van de veiligheid van deze medische hulpmiddelen, waar werd opgeroepen tot een halt in het gebruik van vaginale mesh-implantaten totdat aan een aantal voorwaarden is voldaan.

De Onafhankelijke Medicijnen en Medische Hulpmiddelen Safety Review moet zijn referentiekader nog bekendmaken, maar de voorzitster, barones Julia Cumberlege, is tot dit besluit gekomen nadat zij de eerste getuigenissen had verzameld van vrouwen en hun families die zijn getroffen door chirurgische mesh-procedures.

“Wij zijn ervan overtuigd dat matjes niet zouden moeten worden gebruikt om vrouwen met stress-urine-incontinentie te behandelen, totdat we het risico op complicaties veel effectiever kunnen beheren,” zei ze

“We hebben geen bewijs kunnen vinden dat de voordelen van matjes opwegen tegen de ernst van het menselijk leed dat veroorzaakt wordt door mesh-complicaties.”

“Ik ben ontsteld over de ernst en de omvang van de tragische verhalen die we hebben gehoord van vrouwen en hun families.
We hebben gehoord van veel vrouwen die vreselijk lijden.”

‘Hun moed en waardigheid om zich uit te spreken hebben ons diep ontroerd en hun verdriet, woede, pijn en frustratie over wat hen en anderen is overkomen is meeslepend. We moesten nú handelen.”

“Mijn team en ik twijfelen er niet aan dat deze (tijdelijke) stop noodzakelijk is.”

“We moeten stoppen met het blootstellen van vrouwen aan het risico van levensveranderende en levensbedreigende beschadigingen.”

“We moeten maatregelen nemen om het risico te beperken en die ontbreken, droevig genoeg, momenteel.”

Het onderzoek naar vaginale mesh werd eerder dit jaar aangekondigd door de voormalige gezondheidszorgsecretaris Jeremy Hunt, en het onderzoekteam zal vrouwen in het hele land ontmoeten die ernstige complicaties hebben opgelopen.

Kath Sansom, oprichter van Sling the Mesh, vecht al meer dan drie jaar om er voor te zorgen dat er een schorsing komt voor vaginale mesh.

Ze zei: “Dit is ongelooflijk nieuws en rechtvaardiging voor meer dan 6.100 leden van Sling The Mesh die door deze operatie zijn verminkt en vervolgens zijn genegeerd – sommige al jaren.”

“Het is een bewijs van “mensenpower”.

“Onze leden hebben geschreven, gemaild, het parlement bezocht en gelobbyd om dit resultaat te krijgen en ik ben ongelooflijk blij.”

“Wat we nu hopen is dat Baroness Cumberlege ook de rectopexiematten, die worden gebruikt voor de behandeling van endeldarmverzakkingen, zal meenemen in de opschorting.”

Mislukte vaginale mesh-operaties die de NHS-miljoenen kosten

Sky News rapporteerde drie jaar geleden voor het eerst over de verwoestende complicaties door vaginale matjes. Ze worden het meest gebruikt om incontinentie bij vrouwen te behandelen, voornamelijk na een bevalling.

De “quick-fix” -operatie duurt 20 minuten en houdt in: het invoegen van een meshstrook door de vagina om de blaas te ondersteunen als een soort van mitella.

Het implantaat is gemaakt van plastic en kan als het zich eenmaal in het lichaam bevindt eroderen, hard worden en door nabijgelegen organen groeien.

Het heeft duizenden vrouwen met chronische pijn opgezadeld, sommigen kunnen niet meer werken, lopen of seks hebben. Velen hebben terugkerende infecties en zijn genoodzaakt levenslang medicatie te slikken.

Jackie Cheetham heeft meer dan 10 jaar geleden een mesh laten implanteren om haar milde incontinentie te helpen verbeteren en heeft nu voortdurend pijn. De moeder van vier kinderen vertelt dat de effecten van het implantaat haar suïcidaal hebben gemaakt.

Ze vertelde Sky News dat haar niets was verteld over de risico’s, en voegde eraan toe: “Ik was jong, eind dertig … ging deze operatie in en dacht: dit wordt een nieuw begin: ik zal weer in staat zijn te rennen zonder dat ik in mijn broek plas.”

Maar het duurde niet lang voordat ze wist dat er iets mis was gegaan.

“Binnen enkele uren had ik pijn,. Ik kwam thuis en na een aantal dagen werd de pijn erger … in mijn liezen, in mijn blaas. Ik kreeg blaaskrampen.”

Parlementariër Owen Smith heeft een all-party parlementaire groep opgezet voor chirurgische mesh-implantaten en vraagt al jaren aandacht voor deze kwestie.

“Dit is geweldig nieuws en het is al zo lang bekend… Het is ook een complete rechtvaardiging voor alle vrouwen die onvermoeibaar campagne hebben gevoerd om mesh operaties te laten staken en ons op de hoogte hebben gesteld van de schade die de methode heeft veroorzaak bij veel vrouwen,” zei hij.

“Barones Cumberlege verdient een applaus voor het maken van deze definitieve verklaring, al enkele dagen nadat haar beoordeling begon met het vergaren van bewijsstukken van vrouwen die getroffen zijn door mesh-letsel.”

“Bij haar bestond er overduidelijk geen twijfel- zoals degenen onder ons die hebben willen luisteren naar door matjes gehavende vrouwen geen moment hebben getwijfeld dat de risico’s veel groter zijn dan de voordelen.”

“Natuurlijk is de realiteit van de situatie dat chirurgen dat feit al moeten hebben ingezien, omdat het gebruik van mesh de laatste jaren zo sterk is afgenomen.”

“Ik hoop dat de ministers in Wales en Schotland en de ambtenaren in Noord-Ierland ons voorbeeld zullen volgen en de operatiemethode zullen stoppen.”

Lees ook:

https://www.bbc.com/news/health-44763673

http://www.scoop.co.nz/…/calls-for-immediate-halt-of-the-us…

https://blogs.bmj.com/…/uk-bans-transvaginal-mesh-heres-5-…/

http://www.immdsreview.org.uk/news.html