NIEUWS december 2019

Plenair Debat van 4-12-2019:
MINISTER BRUINS LIJKT ARTSEN SERIEUZER TE NEMEN DAN PATIËNTEN

Hulp van de politiek
Alle Nederlandse patiënten met problemen na implantatie van mesh (matjes), borstprothesen en andere medische hulpmiddelen zijn onze politieke vertegenwoordigers erg dankbaar. Vijf van hen zijn op een constructieve en zeer betrokken wijze voor ons opgekomen.
Hulde aan Henk, Fleur, Joba, Leonie en Lilianne!

De minister laat het afweten
Helaas laat de minister het afweten. Hij “gaat niet op de stoel van de arts zitten” horen we hem -ik weet niet hoe vaak- zeggen. Bij een belangrijk onderwerp als patiëntveiligheid laat hij zich volledig leiden door wat artsen zeggen en citeert uit een brief van een beroepsgroep van medisch specialisten (die een dag eerder op de valreep nog snel naar de minister is gemaild) die voorstander is van implantaten (maar ze zelf niet levenslang in hun lichaam hoeven te dragen. met alle verschrikkelijke gevolgen van dien).

Helaas gaat de minister ook niet op de stoel van de patiënt zitten, en dat is wat hij misschien eens wat meer zou hebben moeten doen… luisteren naar de getroffenen, i.p.v. enkel naar artsen, die (in dit geval) van zichzelf zeggen dat ze opereren met matjes (mesh) te snel hebben omarmd.

Volksgezondheid of artsenwelzijn?
Minister Bruins is onze minister van Volksgezondheid. Maar het lijkt alsof hij minister is van “artsenwelzijn”. De patiënten laat hij als een baksteen vallen.

Meldpunt Klachten Siliconen zet het heel treffend op haar LinkedInpagina:
https://www.linkedin.com/…/urn:li:activity:660867908568000…/


Het rondetafelgesprek van 25 november is terug te zien en te horen via deze link:
https://debatdirect.tweedekamer.nl/2019-11-25/overig/troelstrazaal/implantaten-10-15/onderwerp?fbclid=IwAR1SI7MNXmGMv3007_fLfmRQkbIhw0oD2MMCFaiw0rluJy4Y-5u4nYh0cDA

Het debat van 27 november 2019 is terug te horen en te zien via deze link: https://debatdirect.tweedekamer.nl/2019-11-27/Zorg%20en%20gezondheid/groen-van-prinstererzaal/hulpmiddelenbeleid-10-00/onderwerp?fbclid=IwAR3LmJhYimT_wbT1yx8oBt88cbHB2Z0LY_lJyzFWKbas7koEIyo-GK_WQmI

Het plenaire debat van 4 december 2019 is terug te zien en te horen via deze link:
https://debatgemist.tweedekamer.nl/debatten/hulpmiddelenbeleid-0