NIEUWS België november 2019

Op 22 november verscheen onderstaand artikel van de hand van Kristien Bonneure
op de site van VrtNws:

Christ’l kreeg een bekkenbodemmatje ingeplant, maar dat liep fout: “Ik kan niet meer zitten, stappen of fietsen”
Patiënt en professor aan het woord in geluidsfragmenten
Onze Belgische lotgenote Christl komt in een geluidsfragment heel helder en duidelijk aan het woord. Ook gynaecoloog professor H. Cammu doet zijn woordje. Hij is eerlijk en open en vertelt waarom hij al snel gestopt is met het implanteren van matjes in de bekkenbodem.

Een gynaecoloog die opkomt voor de slachtoffers
Wij (Nederlandse slachtoffers van mesh) hebben het altijd erg bijzonder gevonden dat professor Cammu gewoon zijn mening durft te uiten over zijn bezwaren tegen matjes terwijl onze eigen Nederlandse gynaecologen (van wie we weten dat ze echt niet allemaal achter het implanteren van polypropyleen in de bekkenbodem staan) zich hullen in stilzwijgen en gewoon laten gebeuren dat er steeds meer slachtoffers vallen.

Essure en de metaal-op-metaalheupen in Nederland
Het implanteren van Essure stopte o.a. omdat een Nederlandse gynaecoloog zijn bezwaren uitte. Ook met het implanteren van de metaal-op-metaal heupen werd gestopt omdat onze orthopeden vonden dat ” elk slachtoffer er een teveel is”.
Maar matjes (mesh)  worden nog elke dag geplaatst door chirurgen, gynaecologen en urologen. “Er zijn immers veel mensen bij wie het goed gaat”.
De ernst van de klachten als het fout gaat (voor veel westerse landen  reden om te stoppen met matjes en het gebruik van bandjes tegen incontinentie op te schorten) lijken totaal geen reden voor onze Nederlandse specialisten, de IGJ of het ministerie om in de voetsporen te treden van hun buitenlandse collega’s.

Lees en luister naar de productie van

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/11/22/christel-kreeg-een-bekkenbodemmatje-ingeplant-ik-kan-niet-meer/?fbclid=IwAR1wUiERrFMJaUZHgDvE4WKh0I3MrEZKhTa57DFOVOweSa8zQs_JhjrQluw