Blog Yvonne – 19 september 2015

BROODNODIG

En weer voor de zoveelste keer heb ik besloten de koolhydraten uit mijn leven te bannen.

Geen snoepjes om op te zuigen ivm mijn droge mond of een droog biskwietje das blijkbaar ook al niet meer gezond en geen Brood.

Ook geen aardappels pasta of rijst maar daar was ik toch al niet zo dol op maar brood….ik hou van brood en zeker in deze tijd…een witte boterham besmeerd met Becel, dat dan weer wel, en speculaasjes erop hoe lekker wil je het hebben? Nou dat mag dus niet volgens dokter Frank , dokter Atkins en noem maar op want al die koolhydraten verzieken je leven en je wordt er dik van…bah. Ik eet echt gezond let op mijn voeding zorg voor vers fruit en groente en een gevarieerd menu zonder snoep chocola de en dan nog kom ik aan aAn enkel en alleen van brood? Ik dacht altijd dat brood gezond was maar nu ik allergisch ben voor tarwe dankzij het beruchte matje is het al zoeken naar alternatief. Witbrood, crackers en gewone beschuit wel bolletje want das de lekkerste en geitenkaas magere ham of smeerkaas daar doe ik het dus mee. Mijn man eet zo het dubbele weg plus voeg daar cake en gevulde koeken of stroopwafels aan toe en nog steeds is hij normaal tot mager…bah .

En dan denk ik…zou dat toch ook komen door het matje…ik krijg zo natuurlijk veel minder beweging en heb geen normaal werkend leven…lig veel op bed, ja ik gym wel als ik op bed lig ben lenig genoeg , maar echt zoals iemand van mijn leeftijd zijn zonder al die ellende dat lijkt me toch reuze fijn.

Maar dat zit er voor mij, en velen met mij, toch niet meer in helaas en dus wordt de zwaartekracht ons toch de baas. Maar brood….ik lig er wakker van…ik geef het nog een week en als ik dan nog geen resultaat zie dan ga ik weer gewoon eten met mate en zie wel waar het schip strand.

Zo slank zijn als je dochter dat zit er voor mij niet meet in helaas…..??