5 APRIL 2016 – Blog Yvonne

KLAAGMUUR

Heel blij was ik een aantal jaren geleden toen ik Maria Smit en consorten zag in Radar..Wow! Er zijn er dus meer die dit soort klachten hebben…Superfijn…, niet de klachten,  maar het feit dat ik niet alleen was…Goed gevoel!

Ik heb me direct overal aangemeld en als bonus kwam er ook nog een besloten Facebookgroep met lotgenoten .. Helemaal top!
Dus eerst ben ik begonnen de verhalen te lezen op de site en daarna volgde de kennismaking op Facebook.
Fijn, echt fijn om dingen te delen en vragen te stellen en noem maar op…en herkenbaar ook hè, dat schept een band.

Maar nu na zoveel jaar is de sfeer op de Facebook site veranderd. Het is niet meer helpen en herkennen, maar klagen en schoppen, en wijzen met vingers naar al die vreselijke artsen die ons dit hebben aangedaan.
Ik vind dat niet leuk: kom op mensen! Denken jullie nou echt dat dit allemaal met opzet gebeurt? Dat artsen het hun plicht vinden om mensen in de problemen te helpen en ze dan laten vallen?
Persoonlijk stuit me dat erg tegen de borst, want was het in het begin nog zo dat er geen arts met naam en toenaam werd genoemd, nu vliegen de namen plus bijnamen me om de oren en ik word daar echt niet blij van.
Er is geen respect meer en dat is een slechte zaak.

Er is een spreekwoord dat luidt: ´Klagers geen nood en pochers geen brood”, of “Niet klagen maar dragen en bidden om kracht” en dat mis ik nu gewoon.
Er zijn er heus die dat wèl doen en inderdaad af en toe gewoon iets delen, of vragen om raad en advies, maar even zoveel die alles uitmelken en zowel de hoed en de rand delen en het liefst ook nog de voering erbij.
Ik vind dat erg onprettig en merk ook dat ik er kribbig van word en das niet de bedoeling van deze groep die eigenlijk een soort van warm bad moet zijn…wat het eerst ook was.

Vandaar dit stukje om gewoon de boel es een beetje wakker te schudden en misschien toch met z’n allen proberen om iedereen in z’n waarde te laten en wat meer respect te tonen.
Per slot zijn wij geen artsen maar patiënten en met veel minder kennis en know how.
Het is maar net hoe je een arts benadert en door direct in de aanval te gaan, of achteraf na te schoppen, daar is nog nooit iemand wijzer of beter van geworden.

Als we dat nou gewoon proberen? Dus meer de zon laten schijnen in de groep dan het onweer te laten donderen…We moeten juist kracht ….positieve kracht krijgen en als ik alles lees word ik meer donker van kleur dan licht. En da’s niet oké.

Laat de zon weer schijnen in de groep en op de site want das toch veel meer waard dan een klaagmuur, toch? ????