27 mei 2015 – Blog Yvonne

DILEMMA

het leven hangt aan elkaar van herhalingen, mijn moeder zei dat al tegen mij wat haar vader voor haar zei: de geschiedenis herhaald zich en dat klopt dus ook. Naarmate je ouder wordt zie je de mode terugkomen en heb je spijt dat je dingen niet langer hebt bewaard uiteraard. ?? enfin das nog tot daar aan toe..maar verder maak je eigenlijk altijd een soort van rondje om de cirkel compleet te maken, ik refereer nu even aan het prachtige lied van Elton John, sir moet ik eigenlijk zeggen, “the circle of life” en hij heeft gelijk.

Leven maakt een soort van cirkel en op enig moment realiseer je je dat je alles wel gezien hebt en daarin vind je de rust om over te gaan naar de volgende fase.

De fase waar ik dus echt nog niet aan toe ben.

Terugkijkend op een best wel heftig gesprek met dokter Deen, Charlotte, zoals ik haar noem, zit ik met een groot dilemma want wat moet ik doen…kiezen voor een alles verwijderende operatie met heel veel risico op een stoma of…doe ik dat niet en accepteer ik hoe ik nu ben?

Maar wat als ik steeds maar slechter word..wat als het wel lukt zonder stoma wat als het wel lukt met stoma wat als …..weer zoveel meer vragen met geen antwoorden want wie heeft die dan voor mij?

Misschien mijn immunoloog maar hij kan toch ook maar gokken? Weet hij veel of ik straks opknap als alle rotzooi uit mijn lichaam is? Ik hoop dat hij mij kan vertellen wat mijn levensverwachting is op dit moment en zelfs dat is gokken volgens mij…

Uiteindelijk is de cirkel voor mij weer rond want ik ben alleen en moet alleen beslissen…en dan neem ik dus alle goede raad mee daarin…?