12 februari 2015 – Blog Yvonne

SMURRIE

omdat ik nogal veel, te veel tijd liggend doorbreng, het is beter voor mijn inwendige mens om de boel te strekken, ligt mijn gewicht ook teveel door.

Was ik ooit een normaal functionerend persoon die gewoon naar het toilet kon gaan zonder erover na te denken en gewoon alles, ja echt waar alles, kon eten zonder ook maar een gram aan te komen, die tijd is voorgoed voorbij.

Dankzij het matje beweeg ik te weinig, lig ik teveel en heb ook nog es veel te veel tijd om erover na te denken hoe het toch komt dat, terwijl ik zoveel lucht uitblaas, er zoveel gewicht bijkomt.

Tuurlijk ik ben een “gewichtig” meestal dan hè tenminste in mijn beleving.

Een nieuwe baan scoren? Geen probleem ik denk dat ik in de negen jaar dat we in Den Haag hebben gewoond ik even zovele banen heb gehad.

Hoe doe je dat dan vroeg de UWV arts aan mij? Nou ik deed dat gewoon, reageren op een vacature, ff een gesprek en boem…aangenomen, wel altijd veel trainingen moeten doen en ook van de zwakste valt af, ik niet hè ik rolde gewoon door, overleefde alle testen en had weer een baan.

Maar dat terzijde dit “probleem” wat ik nu heb ..ik krijg het maar niet opgelost.

Zo langzamerhand komt er meer en meer aan bagage bij, niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk dus.

Doe dapper mijn best om de kilo’s weer te verliezen maar ze vinden me steeds weer terug.

Als ik nou een slecht eetpatroon had met veel “verkeerde” dingen was het makkelijk te verklaren maar dat is het dus niet.

Ik let op wat ik eet en de schijf van vijf staat hoog in het vaandel bij mij maar blijkbaar als je uit alle schijven iets eet werkt het ook niet.

Dus na wat gegoogle over de beste tips om af te vallen ben ik nu begonnen met het “smurrie dieet”.

Smoothie moet ik eigenlijk zeggen want die eet ik nu.

Nee niet alleen met fruit en melk en lekkere dingen maar met groente, goed fruit en vieze dingen zoals molkosan.

Hebben jullie dat al es geproeft? Dat spul is een straf voor je mond echt zo smerig maar..doe de aanbevolen hoeveelheid in de smurrie proef je er niks meer van, handig toch?

Enfin, smurrie dus, oh het vult goed hoor maar de lol van ff lekker eten..nee das geen goed idee.

Toch probeer ik het vol te houden want straks pas ik niet meer door een deur..of god beware..moet ik Twee stoelen reserveren in het vliegtuig wanneer ik, in mijn beleving, straks ga plaatsnemen op reis naar alle bestemmingen die nog op mijn “Bucket List” staan.

En dan zie ik mezelf, superslank, en fotogeniek op de foto’s staan..ach een mens mag toch dromen nietwaar, en wie weet ….?