10 februari 2015 – Blog Yvonne

TITONNE

Ik hou van kinderen, maakt qua leeftijd niet uit, alhoewel kleine kinderen toch wel beetje favoriet zijn. Ik kan echt geen kinderwagen voorbij lopen zonder er even een blik in te werpen, maak ook veel oogcontact en heb tot nu toe dan nog niet meegemaakt dat het andersom niet zo is.

Vandaar dat, na poosje wennen en aftasten, ik oppas op de twee kindjes aan de overkant van de straat waarin we wonen.

Eentje van net twee en eentje van zeven maanden, hun mama gaat dan naar de sportschool, gymmen zeg ik dan, en ik pas ongeveer twee uurtjes op.

De leukste twee uurtjes van mijn verder nogal saaie week omdat ik lichamelijk tot weinig meer in staat ben dankzij het beruchte matje uiteraard.

Als ik binnenkom word ik met grote vreugde begroet, want als Titonne komt, betekent dat voor de peuter een paar uurtjes totale aandacht. We kleien wat af, ik maak de mooiste poppetjes en zij slaat ze allemaal plat ? vervolgens gaan we kleuren oefenen, spelenderwijs en ik moet zeggen ze pakt het prima op. Blauw is makkelijk want papa heeft een blauwe auto maar ze noemt steeds meer kleuren en voor een kleintje van net twee is dat best knap.

De jongste is echt wat je noemt ontzettend zoet, geef haar zo’n leuk knisperboekje en ze kan zich prima vermaken, op het moment dat ze moe wordt en begint te jengelen leg ik haar op bedje nog kusje en een liedje en ze gaat zoet slapen, terwijl de peuter onderaan de trap staat te roepen:

Titonne ben je nou? Effe baby op bed doen, kom want we moeten kleien en Titonne moet in de bank zitten, jaja kom eraan hoor heb maar een paar handen, oh zegt ze dan..gerustgesteld dat ik alweer onderweg ben naar het kleifestijn.

Dan ruimen we de klei op, ook dat kan ze zelf prima, dopjes op de potjes en kom naar het volgende avontuur, liedjes zingen, kleinzigeunermeisje is veruit favoriet en vooral het gehops op lalala muziek.

Half gesloopt bedenk ik dat er in programma gemist misschien nog wel een aflevering van het Zandkasteel of KRO kindertijd staat.

Ook daar zijn er weer afleveringen favoriet en wat zeg je dan als het er niet is? Casper en Emma zijn op vakantie of nou ze slapen denk ik nog bij het zandkasteel ?? werkt echt goed hoor en helder voor haar want dat begrijpt ze.. Als mama er dan weer is gaan we even koffie drinken en daarna moe maar voldaan weer naar huis.

Het onvoorwaardelijke gevoel van liefde en vertrouwen..daar kan niks tegenop, zo’n warm lijfje tegen je aan die jou beschouwt als soort van uitgegroeide peuter, en de kleine die alleen nog maar communiceert via basis begrippen zoals dorst, honger, vieze broek en tevreden geluidjes, is volgens mij de beste therapie.  ?