07-02-2015 – Blog Yvonne

CHILLEN

Omdat ik veel tijd besteed aan “chillen” en niet omdat ik dat “cool” vind maar uit pure noodzaak, anders val ik van ellende om, chill ik nogal wat af tegenwoordig. Gelukkig zijn we bijna een jaar geleden verhuisd naar een thuis met de luxe van ook een slaapkamer beneden: “womanscave” noemt mijn man het al. Heb ik toch nog beetje het gevoel dat ik bij de bewoonde wereld hoor ..daar waar iedereen ontzettend druk is met van alles en nog wat…enfin, ook chillen dus.

Door al dat gechill kijk ik ook veel naar de TV en vooral series zijn veruit favoriet. Tuurlijk moet je alles wel beetje bijhouden want zoals mijn hubbie zegt ” als je het niet bijhoudt gaat het van je af” en hij doet enorm zijn best om dat x op x te bewijzen door van alles en nog wat schoon te maken, te strijken, kortom eigenlijk al die klusjes die ik altijd deed toen mijn lichaam nog van MIJ was en niet van een of ander dubieus matje..

Enfin we hebben een fijn abonnement: glasvezel van KPN en dat voorziet in al onze behoeften en mocht ik onverhoopt toch iets gemist hebben daar hebben ze dan “programma gemist” voor in het leven geroepen. Lekker makkelijk toch als je iets mist dan kun je het zo terugkijken…nee dus. Oh wèl voor Masterchef gelukkig..en ‘t is nog gratis ook …  en daar zit hem de kneep. Dat “gratis dus”.
Ik heb geen enkel probleem om bijvoorbeeld voor een nieuwe film te betalen. Ik voer de code in, en hup .. lekker kijken en mocht ik ff wat anders willen doen, “no problemo”: want je huurt meestal voor twee dagen, tjee wat een luxe.
Vroeger moest je naar de videotheek en dan maar hopen dat De Film, die je zo graag wilt zien er was…: ”Oh sorry mevrouw de laatste is net verhuurd”, ik hoor ze het nog zeggen.. Maar gelukkig is dat verleden tijd.
Wel jammer van het lekkere ijs, hello Ben en Jerry en de heerlijke zelfschepsnoepjes, de popcorn en noem ‘t maar op, maar ja dat past natuurlijk niet door de decoder hè …

Afgelopen week zag ik, mede door de previews, dat De Pfaffs in de herhaling zitten. Ik keek daar meestal naar met mijn kinderen aan de ene kant vol van hms en blehs en aan de andere kant toch een tikkeltje jaloers want, man, man, man, das gewoon een super pfaffecte familie! Geen ruzies, nou .. soms beetje bitchy, respect..heel veel respect voor elkaar en zeker voor de ouders.. Kortom het perfecte plaatje.
Dus toen ik een aflevering gemist had en me een beetje verveelde: al dat gechill daar raak je op den duur ook op uitgekeken, tapte ik naar programma gemist en hoppa..(nee niet bompa – die heeft kennis gemaakt met god, daar wassen ze).
Dus ik druk op play en toen….bleek dat ik moest betalen voor iets wat al tig jaar oud is en zeker zo vaak in de herhaling is geweest!!

Hevig verontwaardigd heb ik hun Facebook site opgezocht en es ff flink mijn gal lopen spuwen: zo ga je toch niet met je trouwe fans om nietwaar? Tot op heden nog steeds geen antwoord gehad, wel dat ze leuke kiekjes hebben gedeeld, maar daar kan ik niks mee…
Puntje van aandacht dus voor de PPtjes (perfecte pfaffjes) want mijn aandacht is beduidend minder geworden.

Wat zeg je? Zijn ze er nu op? Shit! Net Gemist.